Vergeet Mij Niet

Kruip in de huid van een 7-jarige en ervaar de impact van huiselijk geweld.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze simulatie of andere simulaties rondom dit thema? We blijven onze simulaties verbeteren én ontwikkelen andere scenario’s of perspectieven en andere relevante thema’s, zoals conflictscheidingen.

Trainen professionals
Behandelen/trainen ouders
Onderwijs

Voor ouders

Jaarlijks telt Nederland zo’n 200.000 slachtoffers van huiselijk geweld, waarvan meer dan 100.000 kinderen. Ouders staan nauwelijks stil bij de impact van het geweld in huis op het kind. Het kind zou volgens hen op zijn of haar kamer spelen of slapen en zou niets meekrijgen. Om een licht te schijnen op de beleving van en de impact van het geweld op het kind, is ‘Vergeet Mij Niet’ ontwikkeld.

Voor studenten & professionals

De professional is volledig gefocust op het verhelpen van het probleem; het conflict tussen de ouders. Begrijpelijk, maar dit betekent helaas wel dat er onvoldoende oog is voor het kind. Terwijl het kind wellicht meer aandacht behoeft en verdient. Met deze ervaring willen wij de professional om (nog) meer aandacht vragen voor het kind en aan te zetten tot handelen. Vermoeden? Twijfel? Actie!

Bewezen effectief

In 2017 is een onderzoek van Justitie en Veiligheid en Reclassering Nederland gepubliceerd, naar aanleiding van een pilot van de VR ervaring in de ‘Beëindig Onderling Relationeel Geweld’ (BORG) training van Reclassering Nederland. Aangetoond werd dat 80% van deelnemers (daders, totaal 20) – nog na enkele maanden – een dreigende of al gaande ruzie wist te stoppen in het bijzijn van het kind. Zij begrijpen nu hoe schadelijk dit is. De simulatie is nu eenvoudig in te zetten en klaar voor grootschalige uitrol. De komende jaren werken wij vol passie om de inzet van de simulatie aan te moedigen en nog veel meer succesverhalen met je te delen.

In samenwerking met

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Nu beschikbaar op de Oculus Quest

Draadloos. Schaalbaar. Plug & Play.

Headset opzetten. Ervaren. Perspectief verbreden.

In de media

Beschikbare talen

Nederlands
Engels